Boechari Boek 43

 

Volume 3, Boek 43, Nummer 620:

Verteld door Aboe Said Al-Choedri:

Allah’s Apostel zei: “Wanneer de gelovigen veilig over (de brug over de) hel lopen, zullen zij worden gestopt door een brug tussen de hel en het paradijs waar zij elkaar wreken voor de onrechtvaardigheden onderling gedaan in de wereld, en wanneer zij gereinigd worden van al hun zonden, zullen zij in het paradijs worden toegelaten. Door Hem in Wiens Handen het leven van Mohammed is zal iedereen zijn woonplaats in het paradijs beter herkennen dat hij zijn woonplaats in deze wereld zal herkennen.

Volume 3, Boek 43, Nummer 644:

Verteld door Anas:

Ik was de butler van de mensen in het huis van Aboe Talha, en in die dagen dranken werden bereid uit dadels. Allah’s Apostel gebood iemand om aan te kondigen dat alcoholische drinken verboden waren. Aboe Talha gebood me om naar buiten te gaan en de wijn te plengen. Ik ging naar buiten en ik plengde het, en het stroomde in de straten van Medina. Sommige mensen zeiden: “Enkele mensen werden gedood en wijn was nog in hun magen.” Waarop de Goddelijke openbaring kwam: “Er is voor degenen die geloven en goede werken doen geen zonde door wat zij (vroeger) aten.” (5.93)

Volume 3, Boek 43, Nummer 656:

Allah’s boodschapper zei: “Door Hem (Allah), in wiens hand mijn ziel is, zal de zoon van Maria [Isa (Jezus)] zeker binnenkort onder u mensen (moslims) neerdalen, en hij zal de mensheid berechten bij de wet van de koran (als de juiste bron) en hij zal het kruis breken, de varkens doden en de djizja [een belasting] afschaffen…”


Boechari index