Boechari Boek 69

Volume 7, Boek 69, Nummer 485:

Verteld door Ibn ‘Oemar:

“Alcoholische dranken werden verboden (door Allah) toen er niet van was (speciale wijn) in Medina.

Volume 7, Boek 69, Nummer 486:

Verteld door Anas:

“Alcoholische dranken werden verboden in de tijd dat we nauwelijk wijn uit druiven in Medina konden vinden, want de meeste van onze likeuren warden gemaakt van onrijpe en rijpe dadels.

Volume 7, Boek 69, Nummer 487:

Verteld door Ibn ‘Oemar:

‘Oemar stond op de preekstoel en zei: “Nu dan, het verbod op het drinken van alcoholische dranken is geopenbaard, en deze dranken worden bereid uit vijf dingen, dat wil zeggen: druiven, dadels, honing, tarwe of gerst. En een alcoholische drank is die, die de geest vertroebeld.

Volume 7, Boek 69, Nummer 494v:

Verteld door Aboe ‘Amir of Aboe Malik Al-Asja’ari:

Dat hij de Profeet hoorde zeggen: “Van mijn volgelingen zullen er sommige mensen zijn die illegale seksuele gemeenschap overwegen, het dragen van zijde, het drinken van alcoholische drinken en het gebruik van muziekinstrumenten, als wettig. En er zullen sommige mensen zijn die dicht tegen de kant van een berg zullen staan en in de avond zal hun schaapherder komen tot hen met hun schapen en hen om iets vragen, maar zij zullen tot hem zeggen: ‘Kom morgen tot ons terug.’ Allah zal hen vernietigen tijdens de nacht en zal de bergen op hen laten vallen, en Hij zij zal de rest van hen in apen en varkens veranderen en zij zullen zo blijven tot de Dag van de Opstanding.”


Boechari index