Wat drijft de Islamisten?


Auteur: Wilmos Oosterhoff
Jaar: 2003
Uitgever: Importantia Publishing, Dordrecht


Wat drijft Islamisten

 

ISBN 90-6659-040-8
127 pagina's

Wat drijft de islamisten? Waarom scheren Osama bin Laden en andere moslimfundamentalisten Israël altijd over één kam met Amerika? Waarom scheren de Arabieren de joden altijd over één kam met het christelijke Westen? De Arabieren voelen zich vernederd door het 'arrogante' Westen. Maar is het een reden om het Westen zo te haten, dat je erbij staat te juichen als de WTC-torens instorten en ruim 2700 mensen in de vlammen en het puin omkomen? De geschiedenis, de sociologie en de religie kunnen de duivelse haat die een dergelijke terreurdaad voortbracht, nauwelijks verklaren. Die geven geen afdoende verklaring voor de Arabische mentaliteit. Hiervoor moet we dieper graven. De metahistorie, die geestelijke krachten achter de geschiedenis onderzoek, geeft een betere verklaring.

De Arabieren stammen af van Ismaël, de broer van Isaäk. Beiden waren zonen van Abraham. Ismaël, zijn oudste zoon, werd onterfd en met zijn moeder de woestijn in gezonden. Deze traumatische gebeurtenis heeft Ismaël een enorm minderwaardigheidscomplex bezorgd en een diepe rancune ten opzichte van zijn broer Isaäk. Deze geestesgesteldheid heeft Israël overgedragen op zijn nageslacht. Hierdoor kon onder de Arabieren zo gemakkelijk een rivaliserende godsdienst wortel schieten, de islam. Via de islam wordt de Arabische haat tegen het nageslacht van Isaäk, de Joden, overgedragen op andere volken. Ook wordt de haat uitgebreid naar de volken die de Joden het meest na staan qua geloof en afkomst.

Het is niet voor niets dat Bin Laden een Arabier is en dat hij alle moslims probeert te mobiliseren tegen Israël en het Westen.

Zeven jaar geleden diepte Wilmos Oosterhoff deze theorie uit in zijn boek 'Vrouwen van Abraham en hun invloed op de wereldgeschiedenis'. Inmiddels hebben de gebeurtenissen zijn visie onderstreept. Onder de geactualiseerde titel 'Wat drijft de islamisten?' is dit boek opnieuw uitgegeven.

Lees hier meer.

Zie ook het artikel van Wilmos Oosterhoff: Huis van Islam - Het zwaard van de islam


Boeken