indonesia2

Tervetuloa Islamopas.net sivulle. Islamin uskonto ja sen ilmenemismuodot puhuttavat laajalti tämän päivän ihmisiä. Islamin todelliset kasvot kiinnostavat monia. Mitä Islam oikeastaan opettaa? Mistä sen piirissä vaikuttavat virtaukset ovat lähtöisin? Islamopas -sivuilla tarkastellaan Islamin oppeja, Koraanin ja Haditin (perinteen) antamia ohjeita ja malleja sekä vertaillaan Islamin ja Kristinuskon opetuksia. Sivujen tarkoituksena on jakaa tietoa ja synnyttää keskustelua.

 

 Varoitus!

 

Jos pelkäät, että mieleesi vaikuttaa "sairaus" nimeltään ajattelu ja et ole valmis vaihtamaan mielipiteitäsi toisten ihmisten kanssa, joilla on erillaisia mielipiteitä uskonnosta, tai jos ajattelet, että sinun ei pidä kyseenalaistaa uskontoasi tai keskustella siitä, tai jos sanot että jokainen henkilö, jonka ajatukset ovat erilaisia kuin sinun, on "kafer", tai ajattelet, ettet erehdy koskaan - silloin nämä sivut eivät ole tarkoitettu sinulle.

Mutta jos uskot, että Jumala on antanut ihmisille monia lahjojaan ja että niistä yksi tärkeimpiä on ajattelukyky, etkä pelkää ajatella, kyseenalaistaa ja kuunnella, tai jos olet vakuuttunut, että on olemassa enemmän asioita, joita et tiedä kuin niitä, joita tiedät, tai jos uskot, että voimme olla erilaisia erilaisine mielipiteinemme kuitenkin yhä kunnioittaen toisiamme ja vuoropuhelua tai jos haluat tutkia ja syventää uskoasi - silloin nämä sivut ovat sinulle.

 

Perustietoa islamista:
Islamin synty
Muslimin usko ja velvollisuudet
Islamin ja kristinuskon eroja

Artikkeleita:
Islamin monet kasvot
Kristus islamissa ja kristinuskossa
Islam kristinuskon valossa
Terrorismiongelman juuri
Islam, tuleva maailmanvalta?
Saatanalliset säkeet
Todelliset kasvot
Naisen asema islamissa
Helvetissä enemmistö on naisia?
Islamin lapsimorsiamet
Muhammedin opetuksia
Tappaa ja kuolla Allahin nimessä
Naiset Koraanissa
Muhammed ja Jeesus
Jeesus Koraanissa

Kysymyksiä
Uskovatko kristityt kolmeen Jumalaan?
Mitä kolminaisuudella tarkoitetaan?
Antaako Raamattu ymmärtää, että Jeesus on Jumala?
Miksi Jeesuksen täytyi kuolla ristillä?
Onko Raamattu väärennettu?
Ovatko neljä evankeliumia oikeita?

Ladattavia tiedostoja:
Ismaelin lapset -kirja